Leerling-chauffeurs leren: 9 tips om iedereen veilig te houden en

leerling-chauffeurs leren: 9 tips om iedereen veilig en gezond te houden

Ik heb de ervaring gehad om verschillende mensen te leren autorijden. Sommigen waren jongeren, maar ik heb ook een paar volwassenen leren autorijden. Laten we maar zeggen dat ik meer dan blij ben dat ik me heb teruggetrokken uit deze praktijk, omdat iemand leren autorijden zowel mentaal als fysiek belastend kan zijn. Toch heeft niet iedereen het geld om naar de rijschool of een beschikbare vriend te gaan om te helpen. Dus, als u een van de gelukkigen bent die de rol van instructeur speelt, volgen hier enkele tips om u gezond te houden en uw student te laten luisteren.

  1. Stel een schema op. Tieners op schema houden kan bijna onmogelijk zijn omdat ze hun drukke leven jongleren met naschoolse programma’s, werk, huiswerk, gezelligheid, etc., maar het is iets dat je moet doen. Zoek een tijd die voor jullie beiden werkt en ga niet meer dan een uur per keer uit voor je lessen. Zorg er trouwens voor dat uw chauffeur in opleiding zijn of haar chauffeursvergunning altijd bij zich heeft.
  2. Eenvoudige start. Houd de eerste les of twee eenvoudig. Terug in en uit de oprit rijden en eerst door de buurt rijden, zijn goede starts. Als u op een drukke weg woont, moet u met de auto naar een minder druk gebied rijden voordat u uw student de kans geeft het over te nemen. Helemaal aan het begin vermijden om te rijden op dagen dat de stoep nat is, het omgaan met water op de weg is een aparte les voor de meer ervaren student.
  3. Een goed begin. Dertig jaar nadat ik mijn rijbewijs voor het eerst had ontvangen, herinner ik me dat er in mijn lessen werd verteld dat er vier dingen waren die een bestuurder moest doen voordat hij zelfs maar aan de auto begon: deur, stoel, veiligheidsgordel, spiegel. Met andere woorden: sluit en vergrendel de portieren, pas de bestuurdersstoel aan uw persoonlijke instellingen aan, maak uw veiligheidsgordel vast en verstel de zij- en achteruitkijkspiegels. Steek dan de sleutel in het contact, start de auto, kijk rond, schakel de versnellingsbak in, en trap langzaam op het gaspedaal en ga aan de slag.
  4. Vooruitgaan. Zodra uw chauffeur een goed gevoel voor de auto heeft, begint geen prauw of hard breken waargenomen stappen op te voeren en te beginnen met oefenen met hand- en richtingaanwijzers, parallel parkeren, bochten en stoepranden onderhandelen, enz.
  5. Opstappen. Na verschillende lessen lokaal rijden en het oefenen van veilige chauffeursgewoonten, is het tijd om de student mee te nemen op een drukke weg. Houd deze les kort om de nerveuze student de tijd te geven om zich aan het rijden in het verkeer aan te passen. Vermijd in ieder geval in eerste instantie spitsverkeer, snelwegen en gebieden met veel voetgangers. Zorg ervoor dat uw student verkeersborden, verkeerssignalen, stoppen / wijken en de talloze andere verkeersregels begrijpt. Herhaal indien nodig lessen om uw leerling te laten wennen aan het rijden in het verkeer. Zodra je student zijn zelfvertrouwen heeft opgebouwd, neem je hem mee op de snelweg.
  6. Bestuderen en beoordelen. Hoewel achter het stuur lessen erg belangrijk zijn, is kennis over rijregels en voorschriften ook belangrijk. Als je over de weg rijdt, wijs dan op verkeersborden en vraag je leerling wat ze bedoelen. Bespreek de boetes en punten die kunnen worden beoordeeld door het Department of Motor Vehicles {DMV} voor overtredingen. Al deze dingen zullen op hun schriftelijke test staan.
  7. Defensief rijden. Als u in een noordelijker klimaat leeft, is het essentieel om te leren rijden op ijs en sneeuw om een ​​veilige bestuurder te zijn. Zelfs als je student leert autorijden en zijn rijbewijs haalt in de warmere maanden, sta er dan op om weer bij hem in de auto te stappen als er natte bladeren, sneeuw en ijs op de grond liggen. Zorg er ook voor dat uw student begrijpt hoe alcohol het beoordelingsvermogen kan schaden, hoe een radio, mobiele telefoon of andere passagiers hen kunnen afleiden, en hoe u rond moet lopen met voetgangers, fietsers, bromfietsen, enz.
  8. Controleer vloeistoffen. Een belangrijke les naast het daadwerkelijke rijden en de voorbereiding op de schriftelijke test is het onderhoud van het voertuig. Uw leerling moet bekend zijn met het kijken onder de motorkap, het controleren van vloeistofniveaus, slangen, riemen, enz. Laat uw leerling ook zien hoe u de bandenspanning kunt controleren, doe een visuele controle van richtingaanwijzers, koplampen en alle andere lichten. Ook de vertrouwdheid met de uitlaat- en veersystemen is belangrijk.
  9. Klaar, klaar, test! Als u er zeker van bent dat uw student alle regels van de weg begrijpt, veilige rijgedrag vertoont en een zelfverzekerde chauffeur is, doet u de test. Laat een beslissing of een speciale gebeurtenis in afwachting niet die beslissing bepalen, want u wilt een veilige chauffeur maken, geen roekeloze.

Zodra uw student geslaagd is voor zijn test, controleert u of de informatie op zijn rijbewijs correct is, uw auto-registratie up-to-date is, uw verzekering deze heeft gedekt en de auto waarin hij zal rijden klaar is voor de weg voordat hij alleen kan rijden .

Onthoud dat autorijden een voorrecht is en geen recht. Goede rijgewoonten worden al vroeg gevormd, maar dat geldt ook voor slechte gewoonten. Knip problemen vroegtijdig in de kiem om de veiligheid van uw student en alle anderen die op onze wegen zijn te garanderen.