Een veilige defensieve rijtechniek voor iedereen

De voordelen van het leren van een defensieve rijtechniek

Auto-ongelukken veroorzaken jaarlijks duizenden doden en miljoenen gewonden. De beste manier om de veiligheid van uzelf, uw passagiers en andere chauffeurs op de weg te waarborgen, is door een populaire defensieve rijtechniek te leren.

Er zijn een groot aantal succesvolle defensieve rijtechnieken om de veiligheid van alle personen op de weg te helpen waarborgen. Waakzaam zijn tijdens het rijden is de belangrijke verdedigende rijtechniek en is verbonden met alle anderen. Dit betekent dat u volledig op de hoogte bent van wat er om u heen gebeurt. Al te vaak concentreren chauffeurs zich op andere objecten naast de weg. Voorbeelden van dergelijke afleidingen zijn:

  • mobiele telefoons,
  • autoradio’s
  • die make-up aanbrengen
  • andere passagiers

Sommige delen van de Verenigde Staten en andere landen hebben het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden al verboden of hebben wetgeving aangenomen om dit te verbieden. Mobiele telefoons worden vaak met één hand vastgehouden, terwijl de resterende vrije hand wordt gebruikt om te rijden. Rijden met één hand is niet de hoofdoorzaak van een auto-ongeluk, maar telefoneren is het probleem. Veel mensen kunnen niet telefoneren en zich tijdens het rijden niet volledig op hun omgeving concentreren. Een naderend voertuig kan bijvoorbeeld in de rijstrook van een bestuurder die met een mobiele telefoon aan het praten is, uitwijken en ze hebben waarschijnlijk niet genoeg tijd om verwerken en reageren op de situatie. Er zijn veel chauffeurs op de weg, met of zonder mobiele telefoons, die hun voertuig niet rond een onverwacht obstakel kunnen manoeuvreren. Om deze reden is bewust blijven en alert zijn de meest populaire defensieve rijtechniek.

De verdedigende rijtechniek van waakzaamheid houdt ook in dat er op de weg naar vuil wordt gekeken. Hoewel de meeste wegen veilig zijn om te reizen, kan er soms schadelijk afval op de rijbaan terechtkomen. Een chauffeur van een grote vrachtwagen die bouwmaterieel vervoert, kan per ongeluk afval hebben laten vallen. Als de bestuurder niet wist dat er puin van zijn of haar voertuig viel, blijven ze waarschijnlijk in beweging en blijft het puin op de weg achter. Of een voertuig nu een voorwerp raakt dat met tien mijl per uur of zestig mijl per uur rijdt, er zal waarschijnlijk schade optreden. Een gelukkige situatie zou alleen schade aan het voertuig met zich meebrengen; vuil op de rijbaan kan ertoe leiden dat voertuigen uit de hand lopen of zelfs omslaan, waardoor de bestuurder of andere passagiers letsel kunnen oplopen.

Dieren en mensen op de weg of langs de weg zijn vaak een zorg voor chauffeurs. Dit. nogmaals, is een andere reden waarom het zich bewust zijn van uw omgeving een succesvolle defensieve rijtechniek is. Wandelaars of joggers langs de weg vormen een potentieel gevaar, aangezien de geringste duw tegen een voertuig een voetganger ernstig kan verwonden. Afhankelijk van de locatie hebben veel wegen kruisingen voor gedomesticeerde of wilde dieren. Het is niet ongebruikelijk dat honden, katten, eekhoorns, stinkdieren of herten onverwachts midden op de weg opraken. Hoewel het misschien onmogelijk is om een ​​wild dier niet te raken, zal alert zijn het risico aanzienlijk verminderen.

Alert blijven en je bewust zijn van je omgeving is een defensieve rijtechniek die weinig moeite kost. Alert blijven is iets dat moet worden gedaan, ongeacht uw situatie tijdens het rijden. Populaire defensieve rijtechnieken zijn ontworpen om alle individuen op de weg veilig te houden. Naast het voorkomen van blessures, zal het toepassen van een defensieve rijtechniek u op de lange termijn waarschijnlijk geld besparen. De verzekeringstarieven stijgen bij elk ticket of auto-ongeluk. Leer een defensieve rijtechniek en zie de voordelen van voorzichtig zijn.