De gevaren van rijden

onder invloed Volgens statistieken is meer dan 90% van alle Britse chauffeurs van mening dat rijden onder invloed van alcohol buitengewoon gevaarlijk is en erkennen de gevaren van rijden onder invloed. Het probleem met deze statistiek is dat het betekent dat meer dan twee miljoen Britse chauffeurs moeten denken dat rijden onder invloed niet gevaarlijk is. Dit kan niet minder waar zijn, elk jaar op de Britse wegen komen 3000 tot 3500 mensen om het leven bij drankgerelateerde ongevallen.

In krantenkoppen wordt vaak beweerd dat de cijfers dalen, hoewel het waar is dat de cijfers de afgelopen jaren zijn gedaald, maar dat wordt alleen vergeleken met recordhoogten. Als je kijkt naar de eerste keer dat de figuur werd geregistreerd in 1979, werden er slechts 1600 mensen gedood, de helft van de hedendaagse figuren. Daarom lijkt het moeilijk te stellen dat dit goede cijfers zijn en dat het aantal sterfgevallen afneemt.

De Britse wettelijke limiet voor rijden met alcohol in uw systeem is 80 mg alcohol tot 100 ml bloed. Het betekent niet noodzakelijk dat als je lichaam minder dan deze limiet heeft, je veilig kunt rijden. In de VS hebben veel staten met succes bestuurders vervolgd die onder de wettelijke limiet zaten maar nog steeds ongeschikt werden geacht om te rijden.

Zelfs als de politie eind jaren zeventig een chauffeur die dronken was, tegenhield, beschikten ze vaak niet over een blaastest. En zou ook een houding aannemen van de chauffeur was niet al te dronken en liet ze de rest van de weg naar huis lopen. Die houding is helemaal verdwenen; de politie zoekt nu altijd veroordelingen voor chauffeurs die zelfs maar een fractie van de limiet overschrijden.

Als u ervoor kiest om te drinken en te rijden, heeft de wet nu hoge straffen, gecombineerd met een sterke wil om niet alleen enkele, maar alle overtreders een voorbeeld te stellen. Boven de limiet rijden brengt een verbod van 12 maanden, een boete van 5.000 en een gevangenisstraf van maximaal zes maanden met zich mee, en dat is voor het eerste misdrijf. Iedereen die denkt dat het een goed idee is om een ​​ademtest te weigeren, krijgt dezelfde sancties.

Een aantekening op uw rijbewijs voor rijden onder invloed wordt gedurende elf jaar niet verwijderd, dat betekent dat elf jaar lang, als de politie u overhaalt, u vrijwel zeker zal ademen, op basis van het feit dat u in het verleden de gevaren van autorijden negeert wanneer u dronken.

Verzekeraars nemen liever een zeventienjarige aan met een sportwagen dan iemand met een rijdende overtuiging omdat ze het risico als lager beschouwen. Dit betekent dat de premies meerdere keren hoger kunnen zijn dan wat u vóór de veroordeling hebt betaald. Na een tweede overtreding is het bijna onmogelijk om tegen elke prijs een verzekering af te sluiten.

Dronken chauffeurs die iemand anders vermoordden, vielen vaak onder de onzorgvuldige rijwetten, die een maximale boete van een boete van 2500 opgelegd kregen. Het nieuwe misdrijf de dood veroorzaken door onvoorzichtig autorijden, onder invloed van drank of drugs, is iets strenger met een maximum diskwalificatie van twee jaar en een gevangenisstraf van veertien jaar.

Drinken en autorijden is nu volledig sociaal onaanvaardbaar, en niet alleen de rechtbanken fronsen dit gedrag. Vrienden en buren kunnen overtreders verbannen, werkgevers hebben er geen belang bij om veroordeelde drankrijders aan te nemen, en zelfs als ze dat wel doen, zullen hun verzekeraars de baan vaak blokkeren. De dagen van informeel rijden onder invloed zijn voorbij en de overgrote meerderheid van de mensen erkent de gevaren van autorijden wanneer ze dronken zijn op Britse wegen.